Esittely

Toimintasuunnitelma

Vuosikertomukset

Yhdistyksen säännöt

APHILA – TURUN FILHARMONISEN ORKESTERIN YSTÄVÄT RY

Oletko musiikin ystävä, joka silloin tällöin antautuu sinfoniselle konserttielämykselle joko rentoutuakseen tai tuodakseen arkeensa ripauksen glamouria? Tai ehkä sinua lähempänä onkin intiimi kamarimusiikki. Oletko tyylitietoinen – saako olla barokkia, uutta musiikkia tai romanttisia klassikoita? Vai nautitko sittenkin perhekonserteista yhdessä perheen pienempien kanssa yhtä suuren innostuksen vallassa? Yksin tai yhdessä AphilA tuo klassisen musiikin lähemmäksi sinua.

Turun filharmonisen orkesterin ystävät ry – eli latinalaisen nimensä lyhennyksen mukaan AphilA – on kirjava joukko musiikin ystäviä, ammatti- ja amatöörimuusikkoja, joita yhdistää rakkaus klassiseen musiikkiin ja sen inspiroivaan voimaan. AphilA tarjoaa sinulle mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse ja osoittaa arvostustasi Turun filharmonisen orkesterin tärkeälle työlle.

MIKSI APHILA

AphilA perustettiin vuonna 2001 joidenkin filharmonisten orkesterin ystävien aloitteesta. Ystäväyhdistyksen jäseniä yhdistää yhteinen kiinnostus ja rakkaus sinfoniseen musiikkiin.

AphilAn perusajatuksena on orkesterin ja yleisön välinen vuorovaikutus, joka luo eri toimintamuotojen verkoston. Tämän perusajatuksen pohjana on yhdistyksen edustama ystävyyden symboli – Amici, ystävät, vänner, friends. Tällä tavoin yhdistys haluaa osoittaa tukensa niin filharmonisen orkesterin kuin sen yksittäisten muusikkojen työlle.

Yhdistys haluaa innostaa orkesterin tärkeän aseman tunnustamiseen Turun kulttuurielämässä.

YHDISTYKSEN TOIMINTA

Tärkeintä AphilAn toiminnassa on antaa jäsenille mahdollisuus erilaisten tapahtumien kautta saada erilaisia näkökulmia klassiseen musiikkiin, joihin ei pelkästään konsertissa käymällä ole mahdollisuutta. Tällaisia toimintamuotoja ovat mm. vapaamuotoiset tapaamiset orkesterin muusikkojen kanssa, soitettavien musiikkikappaleiden tai solistien esittelyt ja konserttimatkat. Toiminnasta ja jäseneduista tiedotetaan jäsenkirjeillä.

Ystävyyden symbolina AphilA jakaa vuosittain stipendin jollekin Turun filharmonisen orkesterin soittajalle. Stipendi voidaan käyttää esimerkiksi soittimen hankinnan, opintomatkan tai mestarikurssille osallistumisen osarahoitukseen.

Tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan!

Liittymistiedot